Op 11 september jl. hebben wethouder Paul Tang en toekomstige bewoners, samen met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Olde Rikkert Bouw de start van de bouw van Klavervier in Noorderplassen West in Almere gevierd. Klavervier bestaat uit 76 comfortabele en duurzame eengezinswoningen, omringd door bos. Onder toeziend oog van alle toekomstige bewoners, Dick Boekhout (BPD) en Bert Winters (Olde Rikkert Bouw) sloegen twee kopers samen met wethouder Paul Tang de laatste feestelijke paal.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ontwikkeling en Sport Paul Tang: “Almere is bijna vijftig jaar geleden ontstaan om letterlijk ruimte te bieden aan mensen die hier in deze unieke omgeving hun leven wilden opbouwen. In die traditie bouwen wij verder voor al die mensen die ook vandaag kiezen voor Almere. Elke dag wordt er aan deze opgave gewerkt en kijken we met onze partners hoe we versnelling kunnen aanbrengen in deze ambitie. Want mogen thuiskomen in Almere, zoals hier in de Noorderplassen, is een prachtig vooruitzicht. Vandaag vieren wij dat die toekomst weer een belangrijke stap dichterbij is gekomen.”

Woonomgeving voor mens en dier
Klavervier is gelegen in Noorderplassen-West, midden in de bossen van Staatsbosbeheer. Het woongebied is ruim en groen in opzet. Klunder Architecten heeft het ontwerp van de woningen afgestemd op de bosrijke omgeving met houten elementen en veranda’s, groene erfafscheidingen, natuurlijke schapenhekken en speelelementen. In de gevel zitten details als nestkasten voor vleermuizen en bijenstenen, waar wilde bijen hun eitjes kunnen leggen.

Dick Boekhout, senior ontwikkelingsmanager bij BPD: “Op deze manier in én met de natuur wonen, is echt bijzonder te noemen. Omringd door bossen en bij water, met wandel- en fietspaden voor de deur. Je ziet hier een mooie samenstelling van bewoners, van jonge gezinnen tot mensen die al wat meer op leeftijd zijn. Het buitengebied is zo ingericht dat de natuur aanwezig blijft, en met plekken waar je elkaar gemakkelijk ontmoet. In afstemming met Staatsbosbeheer is het nieuwe woongebied, de boskamer, goed ingepast in het bestaande bos.”

Duurzaam en comfortabel wonen
De woningen van Klavervier worden gebouwd met duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van mensen. “Bouwen in de natuur is echt iets anders dan bouwen in een bestaande woonwijk”, legt Bert Winters, directeur bij Olde Rikkert Bouw, uit. “Zo implementeren we een effectief afvalstroomplan op de bouwplaats en uiteraard werken we met duurzame energiebronnen. De woningen bieden de bewoners straks een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast.”

Nieuwsgierig naar het project?
Voor meer informatie over dit project klik hier.